Работиш по игра от известно време и искаш да бъдеш един от малцината издадени български автори? Обичаш не само да играеш, но имаш и собствени идеи за нови механики, комбинация от съществуващи или неизследвани теми в света на настолните игри? А може би си просто оригинален мислител, който желае да се докаже?

                                                   Няма страшно, погрижили сме се за теб.

 

Запиши се за конкурса за прототип на настолна игра, който за пета поредна година ще се състои на Sofia Board Game Weekend, и премери сили с други мотивирани автори от България и чужбина! Убеди журито ни, че си заслужава да бъдеш един от наградените и ние не само ще ти пожелаем успех в начинанието, но и ще ти дадем начален тласък да успееш да издадеш играта си. Ето и какви са условията за участие:

Кога и къде?

На следващото издание на Sofia Board Game Weekend,

на 10. и 11. септември, на Sofia Summer Fest.

 

Какви условия има за представяния прототип?

Допустимо е играта ти да има всякаква тема и да използва всякакви механики на настолните игри, стига да може да бъде представена на определеното за това пространство. Възможно е прототипът да бъде както на все още идейно ниво, така и почти завършена игра - стига да е възможна демонстрация или поне обяснение какво представлява. Не може обаче да е игра, която вече е имала официални публични представяния, освен като част от програмата на организираните от нас събития за прототипи.

 

Колко пространство и време ще имам да представям?

Ще получиш една маса с 4 стола (ако са ти необходими повече, ще трябва да ни пишеш допълнително за това) и възможността да представяш играта си на всички посетители на фестивала през събота и неделя.

 

Кога ще стане ясно кой печели?

В неделния ден на фестивала ще имаме специална церемония по обявяване на победителите и награждаването им. Това ще стане в последните часове, за да може преди това всички спокойно да имат време да покажат игрите си.

 

Как да се запиша?

Супер просто е – пиши ни мейл, в който ни даваш името си, името на играта, кратко представяне на нея и някакви снимки, картинки или други визуални материали, с които отрано да те представим на публиката. Ще трябва да ни преведеш и такса за участие в размер на 50 лв. (с ДДС са 60 лв.) – една символична цена, която обаче ще ни гарантира, че имаш сериозно намерение към участието си. Пък тя включва два пропуска за двата дни на феста, запазена маса за показване на играта пред стотици посетители, както и възможност да се бориш за голямата награда.

 

Ако искаш да се участваш или имаш въпроси, пиши ни на admin@sofiaboardgame.com