top of page
website wave up.png
конкурс за прототипи

Обичаш не само да играеш игри, но също и да майсториш? Няма страшно, погрижили сме се за теб.

 

На Sofia Board Game Weekend Summer 2022 за пета поредна година ще имаш възможността да се включиш в конкурс за прототипи, в който да се състезаваш срещу други разработчици на настолни игри! Убеди журито ни, че твоята игра заслужава да получи наградата, а ние не само ще ти пожелаем успех в начинанието, но и ще ти дадем начален тласък да успееш да я издадеш.

 

Този път партньор в организацията и спонсор на конкурса е Eко Партнърс България АД, а ето и какви са условията за участие:

Кога и къде?

На следващото издание на Sofia Board Game Weekend: на 10. и 11. септември, на Sofia Summer Fest.

 

Какви са изискванията към представяния прототип?

Тази година конкурсът е тематичен и играта трябва да е свързана с рециклирането на отпадъци. Вън от това няма други ограничения: може да ползваш всякакви механики, които смяташ за подходящи, както и всякакви компоненти, които отговарят на визията ти. Възможно е прототипът да бъде както все още в начално ниво, така и почти завършена игра; единствено е необходимо да е възможна демонстрация, с която да бъде представен пред журито.

 

Колко пространство и време ще имам да представям?

Ще получиш една маса с 4 стола (ако са ти необходими повече, ще трябва да ни пишеш допълнително за това) и възможността да представяш играта си не само на журито, но и на всички посетители през дните на фестивала.

По какви критерии ще бъдат оценявани игрите?

Критериите за оценяване се групират по следния начин:

 

Основни критерии:

  1. тематична относимост

  2. геймплей

  3. оригиналност

Второстепенни критерии:

  1. сложност

  2. преиграваемост

  3. реализируемост

Кой ще избере играта победител?

Както и през предишните години, журито ще бъде съставено от компетентни специалисти от света на настолните игри в България (издатели, автори, ревюъри и др.), както и представител на спонсора и представител на Sofia Board Game Weekend.

 

Кога ще стане ясно кой печели?

В неделния ден ще имаме специална церемония по обявяване на победителя и награждаването му. Това ще стане в последните часове, за да може преди това всички спокойно да имат време да покажат игрите си.

Каква е наградата?

Победителят ще получи награда от 2000 лв. и подкрепа по пътя към превръщането на прототипа му в издадена игра!

 

Как да се запиша?

Супер просто е – трябва само да попълниш приложената по-долу форма, в която да ни дадеш информация за себе си. Ние ще се свържем с теб, за да подпишем договор за участие и ще трябва да ни преведеш такса в размер на 50 лв. (с ДДС са 60 лв.), една символична цена, която обаче ни гарантира, че имаш сериозно намерение към участието си. Ние пък ще ти осигурим предварително представяне в информационните ни канали, както и необходимото, за да покажеш играта си пред журито и да участваш в конкурса.

Внимание! Местата са ограничени и насърчаваме възможно най-бързо да се запишеш. Очаквай мейл за потвърждение на записването или на номер на резерва, в случай на по-късно освобождаване на място.

записване

Ако имаш въпроси, на които не сме отговорили по-горе, пиши ни на admin@sofiaboardgame.com

bottom of page