ab.png

Настолните игри присъстват на повечето културни фестивали, но най-често като странично забавление, притурка на основното. Ние обаче сме страстни играчи и това хич не ни допада. Затова през 2018 г. поставихме началото на Sofia Board Game Weekend - фестивалът, посветен изцяло на настолните игри, който цели да събере всички хора в България, свързани по един или друг начин с хобито. За да се забавляваме заедно - а и да привличаме нови приятели към вълшебния свят на зарове, пионки, хексагони и приключения. 

Първите две издания на Sofia Board Game Weekend събраха хиляди фенове на настолните игри за нещо наистина неповторимо. Създатели, издатели, блогъри и ентусиасти от цялата страна се срещнаха и заедно се забавляваха с турнири по признатите класики, представяния на най-новите заглавия, демонстрации на невиждани досега прототипи, надпревари във фантастични куизове и участие в лекции и работилнички. Преживяхме вълнуващи моменти и завързахме безценни приятелства, а през 2020 г. ни очаква всичко това - и много повече!

 

Поради обстановката с COVID-19, завръщаме се с третото издание на фестивала през 2021 г., но обещаваме да бъде още по-грандиозно и от всичко до момента. Разбира се, че ни очакват пак срещи с издателите, клубовете и разработчиците на игри, но към това добавяме нови големи изненади (кой каза национални първенства, хм хм?). Без да се издаваме прекалено много, пригответе се за небивали промоции, интересни групови дейности и възможността да се запознаете с дяволски интересни хора, с които даже да похвърляте известно време карти. Вече ви е интересно да узнаете повече? Следете събитието във Facebook, където ще научавате винаги първи всичко вълнуващо!

Внимание! Поради извънредната епидемична обстановка, Sofia Board Game Weekend 2021 е отменен! Планираме провеждане на фестивала след отпадане на забраните за събития на закрито, когато животът и здравето на участниците и посетителите ни няма да бъдат застрашени.

SBGW 2020 и 2021

  • Facebook Social Icon

Sofia Board Game Weekend