top of page

Sofia Board Game Weekend

Настолните игри присъстват на повечето културни фестивали, но най-често като странично забавление, притурка на основното. Ние обаче сме страстни играчи и това хич не ни допада. Затова през 2018 г. поставихме началото на Sofia Board Game Weekend - фестивалът, посветен изцяло на настолните игри, който цели да събере всички хора в България, свързани по един или друг начин с хобито. За да се забавляваме заедно - а и да привличаме нови приятели към вълшебния свят на зарове, пионки, хексагони и приключения. 

SBGW 2018 - 2022

Първите три издания на Sofia Board Game Weekend събраха хиляди фенове на настолните игри за нещо наистина неповторимо. Създатели, издатели, блогъри и ентусиасти от цялата страна се срещнаха и заедно се забавляваха с турнири по признатите класики, представяния на най-новите заглавия, демонстрации на невиждани досега прототипи, надпревари във фантастични куизове и участие в лекции и работилнички. Преживяхме вълнуващи моменти и завързахме безценни приятелства, а през 2020 г. преодоляхме най-голямото предизвикателство досега - пандемията от COVID-19, която въпреки всичко не ни спря да направим съвместно със Sofia Game Night есенно издание, разпръснато из клубовете за настолни игри в София, така че да минимизираме риска за здравето на посетителите.

Миналите 2021 г. и 2022 г. ни донесоха нови приятелства и партньорства и успяхме два пъти да проведем издание на фестивала на открито. В партньорство със Sofia Summer Fest разредихме августовските жеги с демонстрации, турнири, смях и куизове, както и официалното представяне на победителите в дебютната година на българската Игра на годината. През 2023 г., ще ви посрещнем през септември отново зад музея "Земята и хората", където забавленията продължават.

За актуална информация за предстоящото следете събитието във Facebook!

 

bottom of page