top of page

Турнири

10:00 

Paladium Games
& Hobby Games

СЪБОТА

yugioh.png

Включете се в епични дуели трима-срещу-трима в организирания от Paladium Games и Hobby Games и спонсориран от Konami турнир по Yu-Gi-Oh! Купища награди и здрава веселба очакват всички, дръзнали да премерят сили срещу останалите дуелисти!

Пустинната планета Аракис търси новия си господар в съботния ден на Sofia Board Game Weekend. Включи се в турнира по "Dune: Империум" - миналогодишния носител на приза Игра на годината, вече издаден и на български език.

dune.png

12:30

Paladium Games
& SBGW

СЪБОТА

15:30

IntelliGames

СЪБОТА

CATAN.png

В поредицата от турнири се включва и една солидна игра, крайъгълен камък в историята на хобито ни - Catan! Тя е добре позната на няколко поколения геймъри и немалко са тези от нас, които са се оказали заселници в прекрасното ни общество именно благодарение на нея.

Още един турнир долита в неделя на Sofia Board Game Weekend и то по една наистина обичана игра - "Криле"! Победителят ще отнесе в гнездото си един от жестоките органайзери на Folded Space, както и ваучер за пазаруване в Ozone.bg.

11:15

Bluebird Games

НЕДЕЛЯ

krile.png
Club-League.png

15:00

Paladium Games
& SBGW

НЕДЕЛЯ

От излизането си насам Azul е абсолютен хит, който печели сърцата както на начинаещи, така и на по-напреднали играчи. Затова и в неделния ден с Paladium Games сме ви спретнали един хубав турнир, с който хем да се позабавлявате, хем да впрегнете абстрактното си мислене.

Турнир по Класк

За тези от вас, които са почитатели на игрите на ловкост и спортните забавления, Klask е точно това, което непременно трябва да опитате. И какъв по-добър начин от един съботен турнир?

klask.png

16:00

SBGW &

Time2Play

НЕДЕЛЯ

СПЕЦИАЛНИ СЪБИТИЯ

12:00

Фестивална сцена

СЪБОТА

sbgw white.png

Откриване

Кратко приветствие от организаторите към всички гости на фестивала, които в събота по обяд не са по пижами, а са дошли да се забавляват с приятели и непознати!

В съботния ден на фестивала ще се представят на сцената ни IC4DESIGN - японският колектив, който е сред топ 200 най-добри илюстратори в света. Те ще разкажат за себе си и изкуството си, а в последвалия представянето им workshop ще имате възможност да се включите в създаването на обща илюстрация.

детектив.png

13:00

IC4DESIGN

СЪБОТА

roleplay.png

15:00

Магдалена Соколова

и Антон Чолаков

СЪБОТА

Как да си направиш интересен герой (дискусия)

Случвало ли ти се е да искаш да играеш шантав герой в D&D, но просто да не можеш да се сетиш как да го направиш по-интересен? Споко, Маги и Тони, опитни играчи на ролеви игри, ще те заредят с идеи. А и всеки в публиката е добре дошъл да сподели мислите си!

В настолната игра Replantica възстановявате унищожена гора и спасявате застрашени животни. Започвате със засаждане на фиданки, след това ги поливате, за да пораснат големи дървета. Населявате новата гора с животни и печелите със стратегия и късмет. На сцената на фестивала ще видите голямата версия на тази фантастична българска игра!

replantica.png

16:00

Женя Лазарова

СЪБОТА

17:00

Бар Restart
& Time2Play

СЪБОТА

cartographers.png

Cartographers Big Game

Стани част от едно голямо преживяване - Cartographers Big Game събира в състезание по пресметливост до 99 участници, които с едни и същи ресурси ще трябва да се докажат като по-съобразителни от всички останали!

Board vs Video Games (дискусия)

Кристиян и Никола се занимават с игри професионално. През деня работят в студиото за видео игри Snapshot Games. През останалото време хвърлят зарове и мешат карти. Двамата ще седнат да ни разкажат за приликите и разликите между правенето на настолни и електронни игри След кратката уводна част ще преминем към дискусия с публиката. Ако се интересувате от правене на игри, гейм индустрията, или се чудите как да станете част от нея - елата и питайте смело!

12:00

Никола Петров и Кристиян "Китаеца" Дамянов

НЕДЕЛЯ

board vs video.png
etika v igraeneto2.png

13:00

Цветина Лунгарова и Максимилиан

Бербечелов

НЕДЕЛЯ

Етика в настолните игри (дискусия)

Когато седнем да играем, има разни правила, които трябва да спазваме. Не, не само тези на играта, която сме си избрали, а и други извън нея. За това в неделя ще можете да си поговорите повече с Макс и Ина, които ще разкажат за етиката и етикета на игралната маса.

Традиционният ShadowDance куиз иде с пълна сила и тази година. Събери отбора си от най-светнати в популярната култура приятели и опитайте заедно да надделеете над останалите екипи - не само за удоволствие, но и за цяла торба яки награди!

14:00

сп. ShadowDance

НЕДЕЛЯ

shadowdance.png

16:15

Екипът на Триказка

НЕДЕЛЯ

trikazka.png

Екипът на Триказка

Триказка - минало,
настояще и бъдеще (дискусия)

“Триказка: минало, настояще и бъдеще” е панел, в който екипът на Бордерия ще ви върнат назад в 2018г., когато проектът Триказка е бил още на лист хартия. Ще ви разкажат за предизвикателствата пред създаването на настолна игра с международна подкрепа, реализирането на Kickstarter кампанията ѝ и ще споделят какво планира издателството занапред.

В края на неделния ден ще узнаем и кого от претендентите за най-добър прототип на игра журито е харесало, както и защо. И, разбира се, дружно ще поздравим победителя!

sbgw white.png

18:00

SBGW

НЕДЕЛЯ

18:30

SBGW

НЕДЕЛЯ

sbgw white.png

Победители в томбола

Ще изтеглим и всички късметлии, които ще спечелят награда от фестивалната томбола. Партньорите ни и ние сме осигурили доста яки изненади, а всичко, което се изисква от теб, е да дойдеш на феста и да минеш да ни кажеш здрасти!

Официално закриване

Накрая ще си кажем "чао!" и ще си пожелаем повече, по-чести и още по-весели срещи.

sbgw white.png

18:45

SBGW

НЕДЕЛЯ

ЦЕЛОДНЕВНИ ЗАНИМАНИЯ

Зона за ролеви игри

ddn3.png
Thematic.png

Зона за свободна игра

trade.png

Конкурс за прототипи

Търговска зона

prototype.png
main page - logos 1 - 2022.png

Игра на годината

Thematic.png

Изложители с игри

bottom of page