top of page
ab.png

04.03.2021 г.

SOFIA BOARD GAME WEEKEND 2021 - ОТМЕНЕН!

Скъпи играчи, 


📢 Въпреки най-искреното ни желание да ви зарадваме с фестивал в края на март 2021 г., COVID-19 се оказа по-силен, отколкото миналата година очаквахме. Провеждането на културни събития с такива мащаби е не само забранено понастоящем, но и все още го считаме за опасно за здравето и живота на посетителите. 


📅 Много време мина от първоначално планирания Sofia Board Game Weekend 2020 – цяла година. От миналия март насам два пъти вече отлагаме фестивала, все с надеждата, че ще успеем да го направим скоро. Твърде много вода изтече, твърде много се промени в програмата, възможното участие на партньорите ни, замислените от нас големи идеи. Искаме да продължим да го правим, но не и да влачим със себе си стари планове, неуредени сметки и други неудобства от миналото. Затова предпочитаме да почнем планирането на следващия фестивал начисто, а този официално да отменим.


🔮 КАКВО Е БЪДЕЩЕТО НА SBGW?
Най-напред ясно да кажем: намерението ни е Sofia Board Game Weekend да продължи да съществува. Сега коронавирусът е пречка, но това няма винаги да е така и се надяваме изградените през последната година навици и масовата ваксинация да проправят път съвсем скоро за нова фестивална треска. Все пак обаче не знаем кога ще бъде това, но успокояващата новина е, че досегашните ни партньори и участници не са изгубили ентусиазма си да се включат с пълни сили незабавно след падането на забраните и елиминирането на опасността.


💻 В КАКВА ФОРМА ДА ОЧАКВАМЕ SBGW?
Повечето от големите фестивали по света се преформатираха онлайн, но те имат и търговска насоченост. Sofia Board Game Weekend се роди като фестивал, чиято цел е да се забавляваме заедно, а всички знаем, че събирането ни на живо, на една маса, е предпоставка това да отличава любимото ни хоби от електронните развлечения. Затова засега страним от идеята да дигитализираме програмата си.


🤔 Това не значи, че просто ще чакаме. Мнозина от вас посетиха през есента на 2020 г. съвместното ни събитие със Sofia Game Night, в което дейностите ни бяха разпръснати из клубовете в София. Може да е трудно да се съберем всички накуп, но има начини как да се виждаме. Не сме забравили за тях и вече имаме големи планове за 2021 г.


🎟️ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО С БИЛЕТИТЕ?
Като казваме, че не искаме стари сметки да остават неуредени, имаме предвид и билетите, които сте купили. Безкрайно благодарни сме на всички вас, които решихте да запазите билетите си от изданието през 2020 г. чак до днес. Вашата подкрепа ни ободряваше и мотивираше през тези странни 12 месеца, които отминаха, но чувстваме за по-правилно сега да ви възстановим сумите и следващото издание да започнем съвсем начисто. Тъй като все още очакваме НДК да ни преведе обратно платения наем, молим ви да следите внимателно страницата тук за съобщения, като до десетина дни ще пишем как точно става връщането на билетите и платеното за тях.


🎨 А КАКВО СЕ СЛУЧВА, АКО СЪМ ПЛАТИЛ ЗА УЧАСТИЕ?
Ако сте се включили в конкурса за прототипи или сте платили участие като изложители – заедно с възстановяването на платеното за билетите ще преведем и на вас това, което сте заплатили за участие. Въпреки че този път нещата не станаха, надяваме се искрено да се зареждате с енергия и идеи, така че веднага щом обявим следващото издание на Sofia Board Game Weekend да ви приветстваме отново при нас. 
***
💜 Още веднъж искаме да благодарим на всички вас, без които SBGW никога нямаше да е толкова як фестивал, колкото се оказа. Започналото почти на шега начинание през 2018 г. се превърна в едно от най-важните за нас преживявания всяка година през последните няколко. Особено като виждаме колко много радва и вас 🥳 


А докато се видим (стискаме палци да е наистина скоро) – не забравяйте да играете и да се забавлявате 🎲📝😄

Sofia Board Game Weekend

bottom of page